Autor Tema: Tactial Sniper Match ili takticko snajpersko takmicenje, Miokovci!!!  (Pročitano 2370 puta)

walker

• Sniper School Graduate
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Tactial Sniper Match ili takticko snajpersko takmicenje, Miokovci!!!
« Odgovor #45 poslato: Decembar 19, 2011, 08:37:34 am »
...Bas bi bilo lepo da se direktor razvoja sledeci put pojavi sa recimo nekom M07 u .223 sa kratkim korakom i match cevi,a sponzor PPU sa svojom takmicarskom municijom 69 i 75 grn.
Uh, cini mi se da je to pomalo "overkill" za takav metak. Svojevremeno su za SAJ nabavili nekoliko Blaser R-93 u tom kalibru ali se godinama ne cuje nista o njima. Mada, 243 bi mogao da bude zanimljiv izbor za M-07. Obzirom da je rec o daljinama do 500m poluautomat ne bi smeo da ima problema sa preciznoscu. Licno, jako mi je zao sto se na takmicenju ovog tipa ne pojavljuje M-76. Ovako ni derivat M-21 nije lose resenje. Pa Ameri koriste razne varijante AR-15 upravo za takmicenja ovoga tipa.

Zvrk

• kalendar
  • Sniper Team Leader
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: Decembar 19, 2011, 09:56:30 am »
Zalosno je sto se na takmicenju ovakvog tipa pojavilo jako malo ljudi,za puske ce mo lako.

Rollins

• Administrator
  • Sniper Team Leader
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: Decembar 19, 2011, 10:34:58 am »
Walker,zasto overkil,jel zbog duzine hoda zatvaraca?

walker

• Sniper School Graduate
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: Decembar 19, 2011, 11:05:18 am »
Zbog mase, snage i velicine celog sistema. Mislim da je M-85 (tzv. "mini - Mauser") bio prava mera za to. Kratak, lagan sanduk uz deblju, krucu cev i bolji kundak - voila! Sa M-07 nista ne gubis nego je od Boga gre'ota.  :) Kao da Sako TRG puca sa 22LR.

ninoslavt

• Sniper Section Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: Decembar 23, 2011, 03:34:39 pm »
Slazem se sa Walkerom u vezi M-85. Mislim da bi doradjena verzija ovog karabina bila odlicno oruzje za daljine do 300 metara (sa cijevi 1:12) pa cak i 500 metara (ukoliko se raspolaze brzim korakom poput 1:9). BR je odlicno demonstrirao na Miokovcima sta moze ovaj metak da uradi na 500 m i to sa inferiornom optikom (4x i to sa koncanicom koja je prekrivala veci dio mete).
P.S. Ovo bi bilo idealno oruzje za zene koje zele da se bave LR.

Rollins

• Administrator
  • Sniper Team Leader
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: Decembar 23, 2011, 05:59:52 pm »
Da li je mehanizam m07 losiji i manje kvalitetan izbor ili je bolji potencijal za pravljenje streljacke puske u 223 od kratkog i dugackog zastavinog mauzera? Ili je samo skuplji,sem sto ne klapara?
ATZ vec radi cevi sa kratkim korakom 1/7,mozda bi mogli da odrade i match kvalitet u ovom kalibru obzirom da ih vec stancuju za nove AP u NATO kalibru.
Ti si Nino svojevremeno branio stav da Overkil ne smeta,zar ne?

ninoslavt

• Sniper Section Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: Decembar 24, 2011, 05:30:02 am »
Novi sanduk je definitivno kruci (i samim tim bolji!). Preciznije je odradjen, sto je takodje plus. Jedino sto je tu problem je cijena. Mislim da je mini mauzer prilicno jeftinije rjesenje. Ne vjerujem da je za ove manje daljine drasticno inferiorniji.
 A slazem se i dalje za overkill. ;D

Rollins

• Administrator
  • Sniper Team Leader
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: Decembar 24, 2011, 09:40:07 pm »
M07 ima tu integrisanu sinu koja je kao porucena da se preradi u sinu koja prima standardnu streljacku opremu. Ima neke cari i u pucanju sa mehanickim nisanima. Bar ponekad.
Da se odradi novi kundak bez one gadne fabricke plastike i ubaci prijemnik/vodjica za jedan metak i onda mozemo da se pohvalimo da je Zastava odradila pravu streljacku pusku. A imaju pun potencijal.
Ovako ja to vidim da bi trebalo da izgleda zavrseno i bas me zanima koja bi bila cena ovakvog posla.

shooter002

• Sniper School Graduate
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: Decembar 25, 2011, 01:54:46 pm »
Rolinse,ako ikako moze,imas li sliku lijeve strane ove gornje puske? Pravim nesto slicno,pa mi treba izgled polozaja palca na lijevoj strani! Samo sto ce kod mene udubljenje za palac biti dosta uze,i samo vrh palca prelazi na lijevu stranu,a i kundak ce biti vise prilagodjen samo lezecem polozaju! Pozdrav!
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2011, 01:57:37 pm shooter002 »

Rollins

• Administrator
  • Sniper Team Leader
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: Decembar 25, 2011, 05:20:32 pm »
Nemam. Te dve su iste puske,Kuperova serija AI za 300 metara i taj model je pakovan u Waltherove takmicarske kundake iz 80tih.
Ovaj gore kundak je preradjen UIT Match,donji je KK Match ili GX1.
Evo ti 12 fotki ovde,klikni desnim pa otvori u punoj rezoluciji strava su fotke.
http://www.flickr.com/photos/impulselabs/3847041681/in/set-72157622168408605/

Pronadji na netu slike Sako Finfire i Sako 595 Master Sporter mislim da ce ti se dopasti kundak a mislim i da je gornji preformiran u odnosu na finski model.

ninoslavt

• Sniper Section Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: Januar 03, 2012, 05:02:23 pm »
Narode, imam jednu molbu za vas. Vi sto ste bili na Miokovcima a koristili ste fotoaparate, mogli bi da postujete vase slike ili da ih aploadujete na rapidser ili megaupload pa da mogu da se skinu. Imam poprilicno mnogo slika sa svih ostalih takmicenja ali sa ovoga samo dvije-tri koje su vec postovane. Pa ako bi ste bili ljubazni...

PEKY

• Sniper School Graduate
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: Januar 03, 2012, 05:41:52 pm »
Nino  znas da sam ja slikao i da je moje slike koristio Saponjic u kalibru , pa ako ti trebaju posalji mi tvoj e-mail i poslacu ti ih .

PEKY

• Sniper School Graduate
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: Januar 05, 2012, 03:53:17 pm »
Nino  , ko bi rekao da ovo nisi ti ..... ;)

*

Ivanel.Net Hosting Kontakt e-Mail