Autor Tema: Dvogledi u Srbiji?  (Pročitano 1078 puta)

darkomit

• Sniper Team Member
    • Pogledaj profil
Dvogledi u Srbiji?
« poslato: Jun 12, 2009, 11:12:59 am »
Ljudi, kakve su cene dvogleda u našim radnjama, da li su prihvatljive, ili je isto kao i sa optikama... Znam da su optike višestruko skuplje nego recimo u USA, ali kakva je situacija sa dvogledima, da li kupovati, ili i to naručivati preko bare...? Pozz
AQILA NON CAPIT MUSCAS!

thunder11

• Administrator
  • Sniper Section Leader
    • Pogledaj profil
    • http://www.snajperskimetak.com/
Re: Dvogledi u Srbiji?
« Odgovor #1 poslato: Jun 12, 2009, 12:12:03 pm »
Moj komšija je kupio Bushnell-a 10x za 100eu. Ne znam koja je cena takvog u USA. Verujem da je 50-60$.

thunder11
Postoje li dvodjelni leupold nosaci,fiksni, a da su iz jednog dijela?
Blackadder: We\'re about as similar as two completely dissimilar things in a pod.

ninoslavt

• Sniper Section Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Jun 12, 2009, 02:21:11 pm »
Mene je Hamers-ov dvogled (kopija Stajnerovog vojnog modela) kostao oko150 evrica, milsim. Prije toga sam imao Svaru koji je imao odlicnu sliku, ali ljudi, necete mi vjerovati, ali mogao bi se zakleti da Kinez ima ostriju sliku! Inace, Busnel ima solidne dvoglede. Jedan od mojih bivsih dvogleda je bio onaj mornarski (uslovno receno) model sa ugradjenim kompasom i koncanicom. Radio je k'o Doxa. Tako da se necete zajebati ako uzmete neki od onih sa pristojnom cijenom.

darkomit

• Sniper Team Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Jun 12, 2009, 03:02:39 pm »
upravo sam u snajpru video Minox BV 8x40 za 220e, a u USA je takav isti 300$, tako da je to po meni o.k.
AQILA NON CAPIT MUSCAS!

ivek 3paddic

• Sniper School Graduate
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Jun 19, 2009, 01:35:05 am »
Citat: ninoslavt
Mene je Hamers-ov dvogled (kopija Stajnerovog vojnog modela) kostao oko150 evrica, milsim. Prije toga sam imao Svaru koji je imao odlicnu sliku, ali ljudi, necete mi vjerovati, ali mogao bi se zakleti da Kinez ima ostriju sliku! Inace, Busnel ima solidne dvoglede. Jedan od mojih bivsih dvogleda je bio onaj mornarski (uslovno receno) model sa ugradjenim kompasom i koncanicom. Radio je k'o Doxa. Tako da se necete zajebati ako uzmete neki od onih sa pristojnom cijenom.

http://images1.opticsplanet.com/1020-68 ... 0-wb-2.jpg
ninoslavt jel misliš na ovaj Bushnell marine,deluje mi robusno zbog gume baš sam mislio da ga naručim,
a šta mu je taj Rangefinder & Illuminated Compass??? Nije da mi treba kompas po Savi kad i u mraku mogu dovesti čamac do vikendice :lol:
Imam mali Bushnell H2O 8x26, staje u džep,lagan kao igračka,slika je malo tamnija ipak je malo 26mm,
mada je dovoljno po snegu da se lepo vidi ide li lija ili džukela a i za 3500din i ako ga izgubim nije mi žao :mrgreen:

ninoslavt

• Sniper Section Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Jun 19, 2009, 01:53:36 pm »
Moj ex-Busnel je bio drugaciji ali to bi otprilike bilo to. Taj "rangefinder" je u stvari klasicna americka koncanica sa podjelom u hiljaditim( u obliku slova L) a ovaj osvijetljeni kompas ti pokazuje amimut (da i po mraku nadjes sta vec treba burazeru :mrgreen: ). Nije da ti nesto treba ali moze biti jako korisno za moreplovce i vojnike. Pod ovim mislim na izvidjace, pogotovo artiljerijske.

homer

• Sniper Recruit
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: Dvogledi u Srbiji?
« Odgovor #6 poslato: Januar 25, 2012, 09:28:01 pm »
Topla preporuka za OLIMPUS DPS 1 10X50... regularno je oko 100 jura ali mozes enaci i za 50-60jura naravno kod veledistributera koga zanima lako ce ga naci googlanjem... odlican dvogled mnogovise dobijete nego sto platite.. ima i dpsx 12x50 koji je jos bolji ali i dva puta skuplji.. ali nije dva puta bolji.. jos jednom preporuka za ovaj model..

Ivanel.Net Hosting Kontakt e-Mail